100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!
Het verduurzamen van je woning is niet goedkoop. Voor de aanschaf van een warmtepomp kun je soms subsidie krijgen, maar wil je zonnepanelen op je dak, dan moet je dit zelf betalen. Bekijk in ons stappenplan hoe je het vergroenen van je huis kunt financieren. Natuurlijk kunnen wij jou als Erkend Financieel Adviseur duurzaam wonen hier uitstekend bij helpen.
Stap 1. Check de subsidiemogelijkheden
Stap 2. Check je spaargeld
Stap 3. Sluit een lening af
Stap 4. Ga huren of leasen
Wil je je woning verduurzamen met bijvoorbeeld zonnepanelen, een warmtepomp of zonneboiler? Ga dan met dit stappenplan na welke mogelijkheden er zijn om deze maatregelen te financieren.
Stap 1. Check de subsidiemogelijkheden
verschillende gemeenten hebben een subsidieregeling voor het verduurzamen van je woning. Check de mogelijkheden voor jouw gemeente eenvoudig op energiesubsidiewijzer.nl Ook nationale subsidieregelingen zijn inzichtelijk.
Stap 2. Gebruik je spaargeld
Heb je voldoende spaargeld? Dan kun je dit gebruiken voor het verduurzamen van je woning. Doe dit alleen met geld dat je nergens anders voor nodig hebt en dus echt over hebt.
Stap 3. Sluit een lening af
Geld lenen kan op verschillende manieren. Check het rentepercentage en de eventuele bijkomende kosten. Kijk ook naar de aflostermijn. Bij een lening met een looptijd van 10 jaar zijn de maandlasten hoger dan bij 30 jaar. Maar in dat laatste geval betaal je natuurlijk wel langer en uiteindelijk meer.
Stap 4. Ga huren of leasen
Wil je graag verduurzamen maar niet in een klap een grote som geld neerleggen? Je kan overwegen om te gaan huren of leasen. Zo is het mogelijk om zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp te leasen of te huren. Je betaalt dan een vast bedrag per maand. Je bent alleen geen eigenaar.
Leg de verschillende mogelijkheden naast elkaar en kies wat het beste bij jouw situatie past. Voor relatief kleine bedragen tot euro 15.000 kun je meestal beter een gewone lening afsluiten en geen hypotheek. Een hypotheek kent bijkomende kosten zoals advies, taxatie- en notariskosten.
Balans vindt het, mede door de hoge energiekosten, een vanzelfsprekendheid om duurzaamheid met iedere klant te bespreken. Wij kunnen met heel veel trots zeggen dat wij vanaf dit jaar naast Erkend Hypotheek- en financieel adviseur nu ook Erkend Financieel adviseur duurzaam wonen zijn. Onmisbaar in deze tijd en hiermee geven wij net even dat nodige beetje meer.
De rol van de erkend Financieel Adviseur Duurzaam wonen is cruciaal bij de verduurzaming van de woning. Immers, het ideale moment om investeren in verduurzaming aan de orde te laten komen is als je een nieuwe woning koopt of jouw hypotheek oversluit. Meer weten? Onze Erkende Financieel adviseurs duurzaam wonen kunnen jou hier in bijstaan.
Woning verduurzamen?