100+ reviews in Google met gemiddeld 5 sterren!
Wist je dat een gezin met kinderen twee keer meer kans heeft op een brand in huis. Waar komt dit door?
Met meer mensen in een huis wonen zorgt voor een grotere kans op een brand. Dat lijkt logisch en dat is het ook. Met minderjarige kinderen is de kans nog weer groter. Een experimentje met een brandende kaars op een slaapkamer is vragen om problemen. Ook het feit dat kinderen veel elektrische apparaten gebruiken telt zwaar mee. De tablet, telefoon en de spelcomputer zitten constant aan het stroom. Op zich zou dit geen brandgevaar moeten opleveren, maar ervaring leert dat het weleens mis gaat.
Uit het onderzoek blijkt dat vooral verzekerden tussen 38 en 56 jaar brandschade claimen. Ze claimen ongeveer twee keer zo vaak een brandschade. Het ging om in totaal bijna 100.000 claims op de inboedel- en of de opstalverzekering. Vaak komt het door het in de brand vliegen van een batterij van bijvoorbeeld een telefoon of een elektrische fiets. Het gaat in de meeste gevallen om een relatief kleine schade. In 7% van de claims gaat het om een volledig afgebrand huis. Ook een klein brandje is te claimen op de inboedelverzekering en de opstalverzekering.
Niet erg groot! De kans op een brand in jouw huis is namelijk maar 1 op 65, dus maar 1,5 procent. Een kleine kans, maar een toch niet te onderschatten risico. Met name omdat de impact van een brand groot kan zijn. Na het ontstaan van een brand kun je binnen een paar minuten jouw huis verliezen. Dus verzeker jouw bezittingen vooral wel tegen brand.
Bij een uitslaande brand blijft de schade niet beperkt tot een paar duizend euro. Als je er niet tegen verzekerd bent, kan er een groot probleem ontstaan. Je moet er toch niet aan denken dat jouw huis volledig afbrandt en jij blijft zitten met de puinhopen en een hypotheek van mogelijk wel een paar honderdduizend euro. Daarnaast moet je ook nog eens zorgen voor vervangende woonruimte. Kortom, de ramp is niet te overzien.
Een alleenstaande betaalt minder premie voor de inboedelverzekering en de opstalverzekering in vergelijking met een gezin. Ook bij de aansprakelijkheidsverzekering zien we een verschil in premie. Wie een grotere kans op schade heeft, betaalt meer premie. Maar een gezin met kinderen betaalt niet twee keer zoveel premie voor de verzekeringen tegen brand.
Vanaf 1 juli 2022 is het in Nederland wettelijk verplicht om een rookmelder te hebben op elke woonverdieping van je huis. Of je nu koopt of huurt, in een oud of een nieuw huis woont: de verplichting geldt voor iedereen. Gelukkig is het plaatsen zo gedaan. Heb je het altijd uitgesteld? Dan is dit het moment om rookmelders te plaatsen.